Het laatste nieuws: De negen nieuwste LED trends

sade lighting Ijsselstein LED verlichting
Sade Lighting voorziet basisschool IJsselstein van led-verlichting
November 25, 2019
Trend LED Lighting
Trends in ledverlichting 2015
December 1, 2019

Het laatste nieuws: De negen nieuwste LED trends

trends led

LEDs zijn de meest moderne lichtbronnen met veel grote voordelen. Ontdek wat je inspireert.

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over naar LEDs vanwege de creatieve mogelijkheden en om energie te besparen. We stellen u de laatste trends voor die huis- en tuinverlichting revolutionair zullen veranderen – welke past bij u?

Verlichten via een smartphone app

Trend 1: Daar is een app voor!

Onze liefde voor de smartphone lijkt blijvend te zijn. Omdat het mogelijk wordt om meer en meer van ons dagelijks leven via de smartphone te coördineren, verlaten we het huis zelden zonder; verlichting is geen uitzondering. Het enige wat u nodig hebt is de relevante app, een draadloze verbinding / internet cloud, een controlecentrum (zoals de LEDVANCE Gateway) en smart LED producten. U kunt de verlichting in uw huis altijd en overal aanpassen. Tip: controleer van tevoren of er iemand in huis is.

Trend 2: Pas verlichtingsschema’s aan voor uw hele huis

Het is nu mogelijk om verlichtingsscènes voor uw gehele huis en tuin te programmeren. Of het nu om de ‘vakantie-modus’ gaat (waarbij lichten willekeurig aan en uit gaan zodat het lijkt alsof u thuis bent) of ‘party time’ is (om de juiste sfeer voor uw feest in te stellen), u heeft geen omkijken meer naar uw verlichting.

Aangepaste verlichting
RGB kleurverlichting

Trend 3: Geef uw huis een kleurmetamorfose

U hoeft niet meteen naar de kwast te reiken als u een beetje kleur wilt toevoegen aan uw huis. Omdat LEDs bijna het volledige kleurenspectrum van zichtbaar licht kunnen produceren, wordt kleurafstemming voor huis en tuin steeds populairder. Een blauwe maandag? Gevolgd door een fel rode dinsdag?

Trend 4: Verlicht kleine ruimtes

LEDs hebben een ongelooflijk lange levensduur. Ze zijn daarom ideaal om ook de meest ontoegankelijke hoeken in huis en tuin te verfraaien. LED lichtstrips en lichtkettingen zijn ideaal voor gebruik in kasten, laden, parasols of op trappen. Het gebruik van de strips is heel eenvoudig. Ze zijn smal en flexibel van vorm, kunnen worden gesneden en zijn ook zelfklevend. Misschien is het tijd om wat licht in uw keukenkastjes te brengen!

LED verlichtingsstrip
Verlichting voor lichaam en geest

Trend 5: Gezonde verlichtingsopties

Vindt u het moeilijk om ‘s ochtends uit bed te komen? Probeer dan eens verlichting die het licht van de zonsopgang nabootst. Mogelijk is het opstaan dan wat gemakkelijker. Veel mensen weten niet hoe belangrijk licht is voor ons welzijn. LED technologie is steeds meer ook gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen over ons concentratievermogen en ons slaapgedrag (human-centric).

Trend 6: Retro is weer helemaal in

De wereld wordt steeds virtueler. Dit voedt ons verlangen naar nostalgie, tijdloos design en authenticiteit. We willen echter niet zonder efficiëntie en functionaliteit. Veel moderne, digitale ontwikkelingen kleden zich daarom in vintage design. Dit geldt ook voor LEDs. De LED Edison lampen brengen een vleugje retro in huis – zonder dat u de hoogste efficiëntienormen hoeft op te offeren. Deze lampen combineren het beste van beide werelden.

Retro LED verlichting
LED buitenverlichting

Trend 7: Verleng de zomer met buitenverlichting

We kennen het allemaal: het deprimerende gevoel dat ons bekruipt als de avonden buiten weer korter worden. Tegen de koelere temperaturen kunnen we niets doen, maar het licht waarmee we dat zomergevoel nog even kunnen vasthouden, hoeft gelukkig niet langer een probleem zijn. LEDs zijn vrij weerbestendig, gaan lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden. Zo wordt het wel heel makkelijk om het buitenseizoen te verlengen.

Trend 8: Deze LEDs weten precies wat u doet

Ze weten wat je wilt, en ze weten wat je verlicht. Smart LED-producten zijn de glanzende bacons van innovatieverlichting. Ze kunnen leren hoe ze worden gebruikt en beginnen hun gedrag aan te passen om hun gebruikers tevreden te stellen. Laat iemand in uw huis altijd het licht aan staan? Geen probleem meer! Met intelligente verlichtingsbeheersystemen kunnen de lichten automatisch worden uitgeschakeld als een kamer leeg is.

Smart LED producten zorgen voor een revolutie op de verlichtingsmarkt. Deze lampen herinneren zich hoe ze worden gebruikt en passen zich aan aan het gebruikersgedrag. Heeft iemand in huis het licht aangelaten? Dat is geen probleem meer. Met behulp van het intelligente lichtmanagementsysteem schakelen de LEDs zichzelf uit zodra er niemand in de kamer is.

Smart LED lampen
LED energiebesparingen

Trend 9: Het goede nieuws is dat deze trends vriendelijk zijn voor uw portemonnee

LEDs helpen bij het verminderen van het totale energieverbruik en de onderhoudskosten. Ze hebben een langere levensduur vergeleken met hun alternatieven, en zijn bovendien ook goedkoper geworden. Blijkbaar hoeven de laatste trends niet altijd de duurste optie te zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *