Over Trend LED Lighting

Trend LED Lighting is een onafhankelijke blog over alle nieuwste trends op het gebied van LED verlichting. We besteden bijvoorbeeld aandacht aan hoe we LED verlichting kunnen inzetten voor verduurzaming van energieverbruik, hoe LED verlichting kan worden ingezet bij bedrijven of woningen en wat de effecten zijn van LED verlichting.

Wij staan open om content te publiceren op onze blog. Ons doel is om transparant te kijken naar alle mogelijke toepassingen voor LED verlichting en welke partijen innovatieve oplossingen aanbieden voor de particuliere en zakelijke markt.

LED Verlichting Trends & Tips

De laatste trends op het gebied van LED verlichting gaan tegenwoordig al een stuk verder dan verduurzamen, besparen op de energie rekening en als bedrijf of particulier bijdragen aan een “groener” Nederland. Door de vele nieuwe toepassingen en technieken in de LED verlichting zien we steeds meer een verschuiving van het puur aanbieden van LED verlichting als product, naar het aanbieden van een op maat gemaakt lichtplan.

LED verlichting en verduurzamen

LED verlichting speelt al langer een belangrijke rol in het verduurzamen van het bedrijfsleven. Ook bij particulieren thuis zien we een steeds groter groeiende trend van LED verlichting in het huis en buiten in de tuin. LED verlichting ten opzichte van conventionele verlichting is een stuk zuiniger!

De gemiddelde LED lamp is namelijk al snel 80% tot 90& zuiniger als we deze vergelijken met een normale gloeilamp zoals we die kennen. Daarnaast verbruikt LED ca. 75% minder stroom dan bijvoorbeeld een halogeenlamp.

LED lampen zijn tegenwoordig in vele diverse vormen en maten verkrijgbaar. De investering in LED verlichting is bij de aanschaf een stuk duurder dan gloeilampen of halogeenlampen. Echter zien we dat bij LED de kosten weer worden terugverdiend door veel efficiënter en lager stroomverbruik. Ook zijn de onderhoudskosten veel lager en bestaan er bovendien ook subsidies op groene investeringen in het bedrijf.

Lichtplan Consultants en Human Centric Lighting

Lichtplan Consultant. Een nieuwe term die we steeds vaker zien terugkomen als nieuwe verantwoordelijkheid en eigenlijk als nieuw beroep in de LED verlichting wereld. Welke LED producten passen het beste bij mij? Wat wil ik precies creëren met LED verlichting? Hoe werkt het installeren van de LED producten precies? Allemaal vragen die op dagelijkse basis gesteld worden en ook weer per type klant verschillen.

Door de nieuwe technieken en toepassingen van LED licht producten en daarnaast de studies die zijn gedaan op de effecten van bepaalde lichtkleuren op de mens is er een geheel nieuwe wereld rondom LED ontstaan. Een onderzoek genaamd “Human Centric Lighting” stelt de mens centraal en heeft onderzocht wat de effecten van diverse kleuren licht hebben op de mens.

Zo is er vastgesteld dat bepaalde kleuren een effect kunnen hebben op de concentratie, gemoedstoestand en vele andere emoties. LED licht kan dus gebruikt worden om bijvoorbeeld de concentratie op de werkvloer te verhogen (of juist onbedoeld verlagen!)

Daarnaast zijn de toepassingen in bijvoorbeeld medische klinieken ook te zien omdat momenteel al van LED verlichting gebruikt word gemaakt om een aangename sfeer te creëren in wachtkamers en behandelruimtes.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wil je de laatste nieuwtjes en trends over LED verlichting volgen? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Indien u zelf ook graag publicaties wilt bijdragen kunt u ook contact opnemen een uw verzoek indienen via info@trendledlighting.nl

    Trend LED Lighting